Portal Rasmi Politeknik METrO Kuala Lumpur
News Seperator
PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI DIS 2017
Tuesday, 14 November 2017
Sukacitanya, Politeknik METrO Kuala Lumpur (PMKL) ingin mengucapkan tahniah kepada saudara / saudari kerana telah berjaya meneruskan pengajian semester seterusnya di sini. Bersama-sama ini...

Diploma Pengurusan Peruncitan

Diploma Pengurusan Peruncitan/Diploma in Retail Management

SYARAT MINIMUM PERMOHONAN

1. Warganegara Malaysia

2. LULUS SPM atau setaraf serta memenuhi syarat minimum berikut:

a. Lulus Bahasa Melayu

b. Lulus Bahasa Inggeris

c. Lulus Sejarah

d. Lulus Matematik atau Matematik Tambahan

e. Mendapat LIMA (5) kepujian dalam mana-mana mata pelajaran

SINOPSIS PROGRAM

Program ini bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang berkaitan dan terkini bagi memenuhi cabaran global dan keperluan industri runcit semasa.

Kelebihan program:

•             Meningkatkan pengatahuan dan kemahiran di dalam bidang perniagaan dan peruncitan.

•             Peluang latihan secara praktikal melalui latihan industri dengan pasaraya-pasaraya besar dan outlet-outlet peruncitan yang berpengalaman.

•             Pelajar yang menamatkan program ini mampu untuk menjadi seorang usahawan peruncitan yang berkemahiran dan berjaya.

•             Mempunyai peluang kerjaya yang cerah di syarikat rakan industri PMKL.

Prospek Kerjaya dalam bidang:

•             Retail Outlet Assistant Manager            •      Logistics Officer

•             Inventory Controller                          •           Display Artist

•             Customer Service Officer                    •          Assistant Buyer

•             Department Supervisor                      •         Retail Store Supervisor

•             Retail Banking Officer                       •            Sale Officer/ Executive

•            Assistant Merchandisers Administrator

DURASI PROGRAM

2 Tahun 6 Bulan (5 Semester)

Kaedah PerlaksanaCenteran:

•             Work-Based Learning (WBL)

Rakan Industri:

•             Al-Ikhsan Sports      •     Metrojaya Department Store

•             Aeon Co.                •        Home Pro

•             7-Eleven                 •            Mydin

•            Padini Holdings

•             Petronas Dagangan (Permai Hijrah & Laluan Sutera)

Kemudahan:

•             Retail Simulation Mart

Your IP:54.234.65.78

MAKLUMAN PERHATIAN

PENDAFTARAN PELAJAR BAHARU SESI DIS 2017

Politeknik METrO Kuala Lumpur (PMKL) ingin mengucapkan tahniah kepada saudara/ saudari kerana telah berjaya dipilih untuk menyambung pengajian di institusi ini. Terima kasih juga diucapkan kerana memilih politeknik sebagai institusi pilihan untuk menyambung pengajian saudara / saudari.

Untuk makluman saudara / saudari, maklumat pendaftaran adalah seperti berikut:

Tarikh                  :    20 Nov 2017 (Isnin)

Masa                    :   Rujuk Jadual Pendaftaran di Surat Panggilan Pendaftaran.

Tempat                 :   Politeknik METrO Kuala Lumpur

Bersama-sama ini dilampirkan untuk maklumat dan panduan pelajar. Sila MUAT TURUN dokumen berkaitan untuk kelancaran proses pendaftaran di sini atau boleh capai pada menu E-Dokumen -> Borang. Kegagalan untuk memuat turun dokumen akan mengganggu proses pendaftaran pelajar:

Surat Panggilan Pendaftaran Pelajar Baharu Sesi Dis 2017

Senarai Semak Pendaftaran Pelajar Baharu

Buku Panduan Pendaftaran Pelajar Baharu

Overview Program Pengajian:

Diploma Pengurusan Peruncitan (DRM)

Diploma Pengurusan Hotel (DHM)

Diploma Teknologi Maklumat (Teknologi Digital) (DDT)

Senarai Cadangan Rumah Sewa Sekitar PMKL.

***************************************************************

SAUDARA / SAUDARI DIPOHON:

MEMUAT TURUN DOKUMEN DAN MELENGKAPKAN SEMUA BUTIRAN YANG DIPERLUKAN.

MEMBUAT PRA PENDAFTARAN SECARA ONLINE DI  http://spmp.pmkl.edu.my MULAI 27 OKTOBER 2017- 19 NOV 2017 / SELEPAS DUA (2)  HARI  MEMBUAT PEMBAYARAN YURAN.

PENDAFTARAN PELAJAR BAHARU DAN MINGGU SUAI KENAL SESI DISEMBER 2017

Politeknik METrO Kuala Lumpur (PMKL) ingin mengucapkan TAHNIAH kepada saudara/i kerana telah berjaya menyambung pengajian di institusi ini. Terima kasih juga diucapkan kerana memilih politeknik sebagai institusi pilihan untuk menyambung pengajian saudara/i.

Adalah dimaklumkan bahawa tarikh pendaftaran  dan Minggu Suai Kenal bagi pelajar baharu sesi Jun 2017 adalah pada 20 November 2017 (Isnin).

PERHATIAN PENTING!

Maklumat Lanjut mengenai jadual pendaftaran, tatacara pra pendaftaran secara online, kadar bayaran yuran dan senarai semak dokomen sokongan yang diperlukan semasa hari pendaftaran akan dimuat naik di http://pmkl.edu.my mulai 20 Oktober 2017 (Jumaat) untuk tindakan saudara/i sebelum hadir mendaftar. Saudara/i dipohon merujuk semula http://pmkl.edu.my mulai 20 Oktober 2017 untuk memuat turun semua makluman pendaftaran tersebut.

Kegagalan bakal pelajar untuk memuat turun dokumen akan merumitkan proses pendaftaran pelajar. Harap maklum.